if ('JavaScript')) lookUp(reg => this.send('Ilmoittaudu'));

Online-koulutus toimii!

Vaikka tekniikka on ollut olemassa jo vuosikausia, niin hämmästyttävän hitaasti on hyödynnetty mahdollisuutta toteuttaa koulutuksia videoneuvottelutekniikalla. Nyt tilanne pakottaa siihen ja on todettava, että se toimii aivan yhtä hyvin kuin perinteinen luokka-opetuskin. Verkkokokouksena järjestettävän koulutuksen edut ovat itseasiassa kiistattomat.

Toteutustapa tuo kustannussäästöjä tilavuokran ja matkakulujen osalta. Koulutus voidaan järjestää jopa 30% aiempaa edullisemmin.

Kevyemmän kustannusrakenteen johdosta koulutus voidaan luvata myös yksittäisille osallistujille. Eikä ennalta määritellyt toteutuspäivätkään ole enää kiveen hakattuja. Voit varata itsellesi Oman toteutuksen, toki kouluttajien varaustilanteen puitteissa. Tämä tuo aivan uutta joustavuutta koulutusten aikatauluttamiseen.

Ajankäyttö tehostuu, eikä vain matka-aikojen takia, mutta myös koulutuksen aikana. Osallistujat ja ryhmät ovat erilaisia ja tämä voidaan aiempaa tarkemmin huomioida myös kurssin toteutuksen aikana.

Mitä tarvitset?

Tarvitset tietenkin kohtuullisen hyvän ja luotettavan verkkoyhteyden sekä oman työaseman, johon ennalta asennat tarvittavat välineet. Asennusohjeet saat kurssivahvistuksen yhteydessä.

Työasemassa täytyy olla kaiutin ja mikrofoni liitettyinä. Läppäreissähän nämä ovat jo valmiina. Kamera ei ole pakollinen. Kouluttaja toki esittelee kasvonsa ainakin kurssin aluksi, mutta osallistujilta tätä ei vaadita.

Ohjelmointikurssin seuraaminen onnistuu parhaiten, mikäli käytössäsi on kaksi näyttöä. Toisella näytöllä seuraat kouluttajan esitystä ja toisella näytöllä työstät omaa harjoitustasi.